Cel mai mare studiu mondial. Plasma hiperimună nu funcționează: „Aceeași mortalitate și progresie în rândul bolnavilor de Covid ”

Plasma hiperimună nu reduce mortalitatea și Covid nu are nici un efect semnificativ asupra cursului bolii . Aceasta este ceea ce reiese din cel mai mare studiu mondial dezvoltat de la începutul pandemiei. Studiul, publicat în Medrxiv , a fost realizat de Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR) pentru a evalua beneficiile administrării plasmei recuperate la pacienții cu SarsCov2. Mortalitatea în rândul participanților a fost de, respectiv , 13,6% (cu plasmă) și 14,6% (fără plasmă).

Boala a progresat la boli grave la 7,2% dintre pacienții cu intervenție plasmatică și 7,4% dintre pacienții fără plasmă. Știrea a fost raportată și de Times of India și The Print .

Terapia cu plasmă convalescentă pentru Covid-19 implică transfuzia plasmei a unui pacient vindecat către o persoană bolnavă. Ideea din spatele terapiei cu plasmă este de a exploata anticorpii din plasma unui pacient care a învins coronavirusul pentru a-i ajuta pe alții să învingă boala.

STOP testării vaccinului AstraZeneca: „Reacție anormală”

Studiul ICMR, numit Placid, este primul și cel mai mare studiu de control randomizat finalizat din lume și a implicat 464 de participanți din 39 de spitale, atât publice, cât și private, din 14 state și teritorii unionale din India. Mortalitatea între pacienții tratați cu plasmă a fost de 13,6%  și, respectiv, de 14,6%, cei care nu au avut transfuzia de plasmă.

Rezultatele studiului Placid indică faptul că nu a existat nicio diferență în ceea ce privește mortalitatea la pacienți tratați cu plasmă și cei care nu au fost tratați cu plasmă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit