China, pentru un singur caz asimptomatic, au fost efectuate aproape 5 milioane de teste

Aproape 5 milioane de teste au fost efectuate în Kashgar, China, după descoperirea unui singur caz asimptomatic Covid în cadrul comunității. Știrea este incredibilă, mai ales în comparație cu situațiile actuale în care pentru un test trebuie să așteptăm zile întregi. O idee bună despre modul în care China a reușit să țină sub control epidemia de coronavirus, care a început în orașul Wuhan în decembrie anul trecut.

Povestea datează din 24 octombrie trecut, când un tânăr de 17 ani, în timpul unui control de rutină, a rezultat  pozitiv pentru Covid. Tânărul asimptomatică a fost dus  la spital, unde a fost plasat în carantină sub observație medicală.

Citește și Covid, Franța se îndreaptă spre lockdown. Mass-media: „Blocaj național de joi ”

Imediat după acest caz, primul detectat în China continentală în ultimele 10 zile, autoritățile au închis școlile și au interzis locuitorilor să părăsească orașul.  În același timp, au început testarea în masă a populației de aproximativ 4,7 milioane de locuitori. Primele 2,8 milioane de teste au fost efectuate sâmbătă, care ulterior s-au încheiat între duminică 25 și luni 26 octombrie. Testele  au făcut posibilă identificarea altor 137 de cazuri Covid asimptomatice, toate conectate la aceeași fabrică de textile

. Nu este prima dată când se fac atât de multe teste. De fapt, la începutul lunii octombrie, în orașul Qingdao au fost efectuate aproximativ nouă milioane de teste, corespunzător numărului de locuitori ai orașului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 85 = 92