Conform unei statistici din Marea Britanie, există mult mai multe decese decât cele oficiale

Potrivit datelor ONS, Oficiul pentru Statistică Națională, în Marea Britanie au existat 32.735 de decese cauzate de coronavirus în Marea Britanie la 24 aprilie . Cifra este semnificativ mai mare decât cele 22.524 de decese raportate de Universitatea Johns Hopkins, care a luat în considerare datele oficiale ale autorităților de sănătate, care au raportat doar decesele în spital, ignorându-le pe cele din casele din odihnă pentru persoanele în vârstă și decesele în case.  Cu un număr atât de mare, bilanțul morților în Marea Britanie din cauza Covid-19 este unul dintre cele mai tragice din Europa.

15 copii din SUA au fost internați la spital cu sindromul Kawasaki. Cazuri similare și în Europa

Datele ONS se bazează pe numerele  raportate pe certificatele de deces, după cum subliniază Telegraph. De asemenea, este o cifră mai mare decât s-au înregistrat în alte țări europene puternic lovit de Covid-19. Din nou, Universitatea Johns Hopkins a raporta 25.969 de decese în Italia la 24 aprilie, 22.524 în Spania și 22.214 în Franța. Ca și în alte țări, persoanele în vârstă sunt cele mai afectate de pandemia din Marea Britanie.

În general, 40,2 la sută din totalul deceselor cu vârsta cuprinsă între 75 și 84 de ani sunt legate de Covid-19. Aceasta înseamnă  că în comparație cu media deceselor înregistrate în ultimii 5 ani, numai  în Anglia și Țara Galilor au fost 11.539 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram