Coronavirus, cum a reușit orașul Nanjing din China să elimine infecțiile?

Orașul Nanjing din China, raportează zero noi infecții cu Coronavirus în ultimele 23 de zile și numeroase vindecări . În toată țara, numerele care speriau anterior, acum se liniștesc , cu peste 1000 de pacienți vindecați pe zi. Dar oare cum a reușit acestă perfomanță Nanjing ?

Totul se datorează educației locuitorilor și măsurilor restrictive impuse în China. Numai în orașul Nanjing, trăiesc 8,5 milioane de locuitori . Este posibil să intri  și să ieși din oraș printr-un singur pasaj, asta pentru a facilita verificările. O carantină forțată severă , semne peste tot care poartă imperativul „Evitați adunările!”…acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate pentru a opri infecțiile cu Coronavirus. Lifturile sunt echipate cu dozatoare de șervețele de unică folosință, pentru a putea apăsa tastele   fără a le atinge cu mâinile goale.

Citește și Coronavirus, OMS a prezis pandemia încă din septembrie 2019, dar nimeni nu i-a ascultat !

În restaurantele de tip fast-food, cum ar fi McDonald’s , există o listă  în care managerul local trebuie să indice că s-a efectuat dezinfectarea spațiilor și a bucătăriei, verificarea temperaturii personalului și o curățenie minuțioasă. Comanda și plata pot fi făcute doar printr-o aplicație , pentru a evita contactul cu persoanele. Pe fiecare pungă care conține alimente este scris „Nu vă faceți griji, nu am contaminat nimic”, pe lângă datele angajaților care le-au pregătit și temperatura corpului lor.

Personalul fiecărui restaurant are un echipament individual de protecție , cum ar fi mănuși, măști, salopete. Pentru cei care se opresc să mănânce, este prevăzută înregistrarea datelor cu caracter personal , inclusiv specificarea dacă au fost sau nu în Hubei în ultimele 14 zile. Se poate sta la masă doar de unul singur, iar mesele sunt distanțate corect de un semn care explică de ce.

Dacă chemi un taxi , acesta va veni cu scaunele acoperite cu celofan. Șoferul este, de asemenea, obligat să-și dezinfecteze vehiculul de 3 ori pe zi, cu 84 de produse diferite. Când în schimb alegi să folosească metroul mai mulți operatori controlează temperatura pasagerilor înainte de a urca în vagoane, iar pe ferestre există coduri QR care trebuie să fie scanate cu smartphone-ul, în vederea înregistrării datelor persoanale.

Citește și Coronavirus, 9.020 de decese în lume, majoritatea în Europa

Masca este obligatorie în Nanjing, fără ea nu puteți ieși din casă ! Există, de asemenea, o aplicație care prezintă o hartă a zonelor orașului: unde există un marker verde, nu s-au fost infecții cu Coronavirus cu 28 de zile mai devreme decât atunci când vă conectați pe aplicație.

La fiecare loc de muncă este obligatorie  o mască , produse dezinfectante , termometre scaner, șervețele și mănuși de unică folosință care întotdeauna disponibile . În fiecare zi, angajații sunt testați pentru temperatură, iar angajatorii trebuie să raporteze datele într-un tabel.

În ceea ce privește mesele , toată lumea își aduce mâncarea de acasă, pentru că livrarea la domiciliu nu se consideră a fi în condiții de siguranță, chiar dacă porțiile ordinate sunt lăsate în lift sau la ușa de la intrare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram