Coronavirus, în China, câinii trec de la animale comestibile la animale domestice

Luând o decizie fără îndoială istorică și, probabil, în urma urgenței coronavirusului , China a decis să scoată câinii din lista animalelor considerate comestibile și să-i insereze în cea a animalelor de domestice. Acest lucru a fost stabilit de Ministerul Chinez al Agriculturii prin publicarea noii clasificări pe site-ul său web, după ce în zilele anterioare autoritățile orașului Shenzhen au luat deja măsuri pentru a interzice consumul de carne de la câini și pisici .

Decizia a fost luată în încercarea de a stopa consumul de carne de câine încă prezentă în unele provincii chineze și cunoscută în lumea de vest pentru cunoscutul festival Yulin , unde mii de câini sunt sacrificați și mâncați în fiecare an, sub  îngroziți ale mass-mediei europeane, șocațide acest tip de obiceiuri.

Coronavirus, Shenzhen primul oraș chinez care a interzis consumul de carne de pisici și câini

Știrile din China au fost întâmpinate cu entuziasm de Humane Society International, o asociație care se ocupă cu protecția animalelor și care a vorbit despre un „moment de cotitură” în domeniul protecției animalelor din China și în special ai câinilor. Alegerea guvernului chinez se datorează probabil și fricii ( deocamdată complet nefondate ) de o posibilă transmitere a coronavirusului de la câini la oameni. Cei care sunt prinși consumând carne de câine sau pisică pot primi amenzi între 250-3.000  de euro .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram