Coronavirus, o petrecere la o nuntă din SUA a provocat 177 de infecții și 7 decese

Cu șapte decese și cel puțin 177 de persoane infectate, o nuntă în Maine s-ar fi putut transforma în cel mai dezastruos  eveniment „super-răspânditor” de Covid-19. La nuntă, organizată pe 7 august, au participat 65 de persoane: mai întâi au participat la ceremonie într-o biserică baptistă și apoi la recepție într-un restaurant.

Imediat după nuntă, 24 de persoane au rezultat pozitivi pentru coronavirus și acest lucru a declanșat o investigație. Joi, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din Maine a înregistrat un nou bilanț: cel puțin 177 de persoane infectate și șapte persoane au murit. Dintre acestea din urmă, „niciunul nu a fost prezent fizic la nuntă”, a spus oficialul.

Coșmarul blocajului: două milioane de persoane acasă în Anglia, închideri în Spania, zone roșii în Franța

În urmărirea contactelor, nunta din Millinocket a parcurs cu adevărat un drum lung. Optzeci de cazuri pozitive au fost descoperite într-o închisoare la 370 km de locul nunții. Unul dintre gardieni  a  participat la nuntă. Alte 39 de cazuri și șase dintre cele șapte decese au fost înregistrate într-o casă de bătrâni, la 160 km de Millinocket.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit