Coronavirus: Olanda se îndreaptă spre închiderea totală a restaurantelor

Olanda se îndreaptă spre închiderea totală a restaurantelor. Este o cursă  împotriva timpului de către guvernul olandez, care negociază cu autoritățile locale pentru a lua măsuri mai severe împotriva creșterilor infecțiilor, după un weekend în care pozitivele zilnice s-au apropiat de 7.000 de cazuri. Potrivit celor relatate astăzi de RTL Nieuws , executivul Mark Rutte intenționează să închidă complet restaurantele și să interzică vânzarea de alcool după ora 20, ca măsuri de limitare a curbei de infecție.

Citește și  Coronavirus, alertă la Paris: peste 17% din testele efectuate sunt pozitive

Noile măsuri, care în Olanda au stârnit deja proteste din partea antreprenorilor din sector, ar trebui să se aplice timp de cel puțin două săptămâni și vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă de către premier în această seară. Școlile vor rămâne deschise, precum și sălile de sport. În ultimele zile, Olanda a depășit pragul de 6.500 de infecții zilnice.

În ultimele 24 de ore, autoritățile sanitare au confirmat un total de 6.854 de noi infecții , cu 479 mai mult decât în ​​ziua precedentă, mai ales în Amsterdam, unde au fost înregistrate 584 de cazuri, urmate de Rotterdam (433) și Haga (286). ), o tendință care s-a repetat sâmbătă și duminică. Și primarul din Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, a rezultat pozitiv la Covid.

În ultimele 14 zile, Olanda s-au înregistrat  un total de 344,6 cazuri la 100 de mii de locuitori, cu mult peste media din Uniunea Europeană și doar în spatele Belgiei (364,1) și Cehiei (432,7) .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *