Coronavirus, Portugalia declară o stare de calamitate

Antonio Costa, prim-ministrul portughez, a proclamat astăzi începând cu miezul nopții o stare de calamitate pentru țara sa: „Putem clasifica evoluția pandemiei în Portugalia ca fiind gravă”, a declarat Costa reporterilor.

Costa a declarat că în curând ar putea fi impuse restricții suplimentare: limitarea numărului de persoane din spațiile publice.  Sărbătorile și activitățile non-academice vor fi interzise în școli și universități, iar evenimentele de familie, precum nunți și botezuri, vor fi limitate la maximum 50 de invitați.

Citește și Noile restricții pentru coronavirus în Europa

Costa a mai explicat că autoritățile vor fi chemate să sporească supravegherea aplicării acestor reguli în locurile publice, majorând amenzile până la 10.000 de euro pentru companiile care nu aplică regulile.

„Trebuie să vă amintiți că trebuie să respectați aceste reguli”, a spus Costa adăugând că guvernul va prezenta un proiect de lege pentru a face obligatorie utilizarea măștilor în unele spații exterioare. Proiectul de lege ar face, de asemenea, obligatoriu înscrierea portughezilor  la aplicația „urmărire” a Serviciului Național de Sănătate Portugheză.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *