Coronavirus: s-a inventat un plasture care detectează imediat dacă aveți Covid-19

Cea mai recentă invenție care s-ar putea dovedi decisivă în lupta împotriva epidemiei Coronavirus provine din SUA. Cercetătorii americani au dezvoltat un plasture care ar putea detecta prezența Covid-19 în timp real înainte de apariția simptomelor.

Cercetătorii au inventat un plasture de dimensiunea unui timbru, moale și flexibil și echipat cu senzori pentru a măsura factorii asociați cu începutul bolii și care este plasat la baza gâtului. „Dispozitivul transmite datele către un server privat unde algoritmii creează rezumate grafice care pot fi analizate de către profesioniștii din domeniul sănătății.

Coronavirus, teza conspirației: „Totul era pregătit pentru implantarea microcipurilor, Bill Gates știa totul”

„Primele semne ale unei infecții cu Coronavirus sunt febra, tuse și dificultăți de respirație – continuă expertul – Dispozitivul nostru se află într-o poziție extrem de favorabilă pentru a măsura ritmul respirator. Plasturele  a fost inventat pentru a ajuta specialiștii din domeniul sănătății să monitorizeze pacienții atât în  spital cât și la domiciliu, permițând supravegherea pacientului fără a pune în pericol personalul medical.

Mai mult, diagnosticul la timp ar permite izolarea unei persoane afectate de Covid-19 în timp real, împiedicând astfel ca infecția să se răspândească rapid.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram