Coronavirus, studiu: cei care nu folosesc masca au capacități cognitive reduse

Cei care nu respectă regulile privind distanțarea socială sau nu poartă masca care se protejează pe ei înșiși și pe ceilalți de Coronavirus au șanse mai mari de a avea abilități cognitive reduse. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, condusă de oameni de știință de la Universitatea din California la Riverside, în colaborare cu colegii de la Institutul Național pentru Tulburări Neurologice și Accident vascular cerebral de la Institutele National Institutes of Health (NIH) di Bethesda.

Potrivit oamenilor de știință, toți cei care refuză să urmeze măsurile introduse pentru reducerea numărului de infecții de la Covid-19 tind să aibă o capacitate redusă de memorie de lucru, adică o componentă a memoriei pe termen scurt în luarea deciziilor și a raționamentului. Studiul în cauză a fost publicat în revista științifică PNAS.

Citește și Vaccinul împotriva Covid: efectele secundare în timpul testelor Moderna și Pfizer

Savanții au ajuns la această concluzie după efectuarea unui sondaj care a implicat 850 de cetățeni americani în perioada 13-25 martie a acestui an, prin urmare, în mijlocul primului val de Coronavirus. Toți participanții au fost supuși unor chestionare, care conțineau întrebări de natură demografică și socio-economică. Testul a vizat, de asemenea, verificarea abilităților de memorie, starea de anxietate și stres în raport cu pandemia, personalitatea și înțelegerea importanței măsurilor de izolare, cum ar fi distanțarea socială.

Rezultatul arată că persoanele cu memorie redusă de lucru sunt mai susceptibile să nu înțeleagă beneficiile distanțării sociale și, prin urmare, să nu respecte regulile care o prevăd.

„Diferențele individuale în ceea ce privește capacitatea de memorie de lucru – a explicat profesorul Weiwei Zhang, care a coordonat studiul – pot prezice respectul pentru distanțarea socială, precum și unii factori sociali și trăsături de personalitate„.

Savanții îndeamnă ferm autoritățile politice și de sănătate să lanseze o campanie eficientă de conștientizare, cu  material informativ scris într-un mod simplu, pentru a nu crea neînțelegeri chiar și în rândul celor cu o memorie de lucru mai slabă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *