Coronavirus: unele medicamente pot crește riscul de infecție

Coronavirus: unele medicamente pot crește riscul de infecție

Oamenii de știință britanici au susținut că persoanele cu hipertensiune arterială și diabet ar putea avea un risc mai mare de infecție cu coronavirus , datorită modului de funcționare a tratamentelor prescrise. Medicamentele sunt inhibitori ale receptorilor de angiotensină și pot schimba forma celulelor , în scopul de a facilita infectarea cu coronavirus și cauzare unor boli mai grave.

Potrivit Daily Mail , aceste medicamente foarte comune au fost prescrise de 65 de milioane de ori în Anglia în 2019. Costul este de aproximativ 100 de milioane de lire sterline. În plus, se estimează că 10% din oamenii din Marea Britanie – în jur de 6,6 milioane – îi iau în mod regulat.

Un articol publicat în prestigiosul jurnal medical britanic The Lancet Respiratory Medicine a investigat modul în care coronavirusul se atașează de celulele oamenilor pentru a le infecta. Totuși, oamenii de știință spun că cercetările nu demonstrează nicio legătură între medicamente și COVID-19 sever, dar că o conexiune potențială ar trebui studiată mai îndeaproape.

Citește și Un bebeluș din Londra devine cea mai tânără victimă a Covid-19. Numărul morților din Marea Britanie a ajuns la 11 și aproape 800 de infectați

Alți factori de risc pentru infecția cu coronavirus includ și vârsta – moartea este mai probabilă la cei peste 80 de ani – și celor bolnavi de inimă. Persoanele cu sistem imunitar slab, cum ar fi bolnavii de cancer sau cei cu boală pulmonară sunt de asemenea expuși unui risc mai mare, dar nu au nicio garanție că se pot îmbolnăvi grav.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram