Covid, 80% dintre pacienții internați au avut lipsă de vitamina D: „Scut natural împotriva infecției”

Un nou studiu confirmă importanța vitaminei D împotriva  Covid-19. Cercetarea a fost publicată în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism și a fost efectuată în Spania de către grupul lui José Hernández de la Universitatea Cantabria din Santander.

Conform rezultatelor dezvăluite, peste 80% dintre pacienții spitalizați pentru Covid au un deficit de vitamina D, un nutrient important pentru funcționarea sistemului imunitar. Datele confirmă studii epidemiologice anterioare conform cărora deficiența de vitamina D este mai răspândită în țările în care Coronavirusul a demonstrat o agresivitate mai mare, provocând mai multe decese, în special în rândul bărbaților.

Citește și Infernul din California, două incendii au scăpat de sub control. Peste 100.000 de evacuați

Cu cât deficitul de vitamine este mai mare, cu atât markerii inflamatori asociați cu infecția din sângele pacienților sunt mai mari.

Dacă rolul protector al vitaminei D împotriva sindromului Covid 19 este confirmat (un studiu clinic amplu este în desfășurare în prezent în Marea Britanie pentru a răspunde la această întrebare), o abordare preventivă ar putea fi vindecarea deficienței acestei vitamine, în special la persoanele mai sensibile, cum ar fi persoanele în vârstă, pacienții cu alte boli sau toate populațiile cu cel mai mare risc de îmbolnăvire gravă cu Covid-19 și cu complicații – conchide Hernández.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 10 = 11