Covid, OMS: „Europa, ori se va pregăti, ori va veni un al treilea val”

Dacă nu se echipează corect, Europa riscă un al treilea val de pandemie de coronavirus la începutul anului 2021. Acest lucru a fost raportat de OMS prin David Nabarro, trimisul special al organizației, care a acordat un interviu ziarelor elvețiene

Nabarro consideră că guvernele europene nu au construit „infrastructura necesară” pentru combaterea pandemiei „în timpul verii, după ce au pus primul val sub control”. Procedând astfel, dacă statele nu acționează imediat, este posibil „un al treilea val la începutul anului viitor”. Nabarro, pe de altă parte, a lăudat răspunsul la Covid-19 din partea țărilor asiatice, precum Coreea de Sud, care, în opinia sa, se comportă corect.

Citește și Coronavirus, Johnson se pregătește să confirme sfârșitul blocării

După cum a raportat informațiile elvețiene , trimisul special al OMS a menționat că în Asia „oamenii sunt pe deplin implicați, adoptă comportamente care îngreunează circulația virusului. Mențin distanța necesară , poartă măști, se izolează atunci când sunt bolnavi, protejează grupurile mai expuse riscului ”. Mai mult,  nu au slăbit prematur restricțiile.

Pentru a elimina restricțiile, potrivit Nabarro, „trebuie să așteptăm până când numere infecțiilor sunt mici și se mențin mici”, dar acum infecțiile sunt din nou în creștere. De exemplu, vorbind despre Elveția, trimisul special al OMS a criticat decizia de a redeschide pârtiile de schi, ceea ce ar putea duce la „un nivel foarte ridicat de infecții și decese”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.swissinfo.ch/eng/who-pandemic-envoy-slams-swiss-covid-response/46176102

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − = 7