Covid, primul caz de reîmbolnăvire în SUA: un tânăr 25 de ani s-a îmbolnăvește de două ori, a doua oară a fost mai grav

Un tânăr de 25 de ani din Nevada , Statele Unite, s-a infectat de două ori cu Covid . Acest lucru a fost scris de revista științifică The Lancet care confirmă cu studiul său primul caz de reîmbolnăvire cu Covid în SUA. A doua oară când tânărul s-a îmbolnăvit, infecția a devenit mai severă.

Cele două descoperiri pozitive ale pacientului au avut loc în șase săptămâni. Tânărul de 25 de ani a rezultat prima dată pozitiv în aprilie. Avea toate simptomele infecției: dureri în gât, tuse, diaree, greață. Starea sa s-a îmbunătățit și testul a rezultat negativ. La sfârșitul lunii mai, însă, tânărul s-a simțit din nou rău, cu simptome mai severe. După ce a fost internat cu insuficiență respiratorie, a rezultat din nou pozitiv.

Tânărul și-a revenit, dar cazul său a ridicat întrebări în comunitatea științifică cu privire la capacitatea reală a indivizilor de a dezvolta imunitatea față de Covid. Tânărul de 25 de ani nu a suferit de nicio afecțiune, nici măcar la nivel imunitar, ceea ce l-a făcut mai vulnerabil la virus.

Citește și :  Studiu: Covid-19, simptomele care ar putea rămâne în corpul celor care se îmbolnăvesc

Cazurile de reinfectare sunt rare, în acest momentul în lume s-au constatat numai cinci, potrivit rapoartelor publicației Guardian . Mai mult, nu se știe încă cum și de ce se întâmplă acest lucru. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA susțin în prezent că cei care și-au revenit de la Covid-19 par să fie în general imuni timp de trei luni , dar cazul documentat respinge teza.

„Nu știm prea multe despre imunitate la Covid-19, au existat mai multe cazuri de reinfectare “ , a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus , OMS director general, ieri , în activitatea de informare sa de pe pandemie coronavirus. „Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă un răspuns imun în primele câteva săptămâni, dar nu știm cât de puternic sau durabil este acest răspuns imunitar sau în ce fel diferă pentru diferite persoane”, a adăugat expertul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *