Un test de sânge pentru a înțelege dacă un pacient care a contractat coronavirusul are nevoie de terapia intensivă „și care sunt șansele sale de supraviețuire”. Cu aceste cuvinte The Guardian ilustrează testul dezvoltat de profesorul Markus Ralser, biochimist la Institutul Francis Crick din Londra și la Spitalul Universitar Charité din Berlin. Dacă primește aprobare de la organismele de reglementare, testul ar putea deveni un instrument util pentru a ajuta la diagnosticarea precoce.
Ralser și colaboratorii săi au identificat 27 de proteine în sângele pacienților cu Covid 19: proteinele erau prezente în cantități diferite, pe baza severității simptomelor bolii. Echipa de cercetători a observat apoi 160 de pacienți supuși testului pe durata terapiei. Scopul testului este de a oferi un fel de „ fotografie digitală a bolii și pune la dispoziția medicilor elemente utile pentru a ajuta pacienții în cel mai bun mod posibil. În specia, testul ar putea ajuta persoanele care inițial nu par să sufere de anumite afecțiuni și care, în schimb, suferă o agravare bruscă a condițiilor.
Citește și Spania, cazul copiilor cu sindrom vârcolac
„Acești pacienți au o reacție inflamatorie timpurie – scrie The Guardian – pe care o putem măsura în sânge. Acest lucru crește enorm șansele de supraviețuire ”.
Testul, chiar și în cazul validării, ar deveni cel mai bun instrument inclus într-un protocol general și, evident, nu ar fi singurul element determinant în definirea unei căi de tratament. În următoarele săptămâni, datele colectate în spitale din Marea Britanie, SUA și Germania sunt așteptate să fie transmise organismelor de reglementare.
Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24
Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit
RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.theguardian.com/