Covid, un studiu confirmă: există un grup sanguin care prezintă un risc mai mic de infecție

Un studiu al Societății Americane de Hematologie, publicat pe portalul Blood Advances, confirmă faptul că există un grup sanguin mai puțin expus la infecției cu  Covid. De fapt, studiul a concluzionat că persoanele din grupul 0 riscă cel mai puțin.

„Datele a 473 de mii de danezi supuși testelor pe Covid au fost comparate cu cele ale unui eșantion de populație de peste 2 milioane de persoane, având în vedere și originea lor etnică, dat fiind că distribuția grupelor de sânge poate varia în funcție de aceasta.

Rezultatul arată că numărul pacienților pozitivi cu sânge de grup 0 este mult mai mic decât cei cu sânge de tip A, B sau AB

În plus față de acestea, au fost monitorizați date despre 95 de persoane spitalizate cu Covid în stare critică într-un spital din Vancouver, Canada. Potrivit cercetătorilor, virusul s-ar manifesta într-o formă mai severă la pacienții din grupele de sânge A și AB decât cei cu tip 0 sau B. Primii au necesitat dializa mai frecvent pentru insuficiența renală și au fost mai predispuși la ventilație artificială pentru probleme pulmonare. Mai mult, pacienții A și AB au rămas spitalizați mai mult timp în terapie intensivă „.

Citește și „Vaccinul antigripal întărește Covid”: medic italian denunțat la Colegiul Medicilor ( video )

„Potrivit autorilor cercetării , faptul că grupa sanguină 0 poate fi mai rezistentă la Covid se poate datora prezenței în sânge a Isoagglutininei, un anticorp care reacționează cu un izoantigen prezent la suprafața globulelor roșii din sânge. În orice caz, experții cer să nu ajungă la concluzii pripite și să evite clasificarea populației în funcție de grupa sanguină. Chiar și cei care aparțin grupei 0, avertizează , se pot îmbolnăvi de coronavirus din cauza vârstei, obezității sau a altor factori „.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *