Crede că este un fals și rupe un manuscris foarte rar a lui Mao: evaluat la 252 milioane de euro

Un bărbat din Hong Kong a rupt în două un manuscris original al fondatorului Republicii Populare Chineze, Mao Zedong, evaluat la 297 milioane de dolari (252 milioane de euro), crezând că i s-a vândut un fals, relatează presa locală astăzi.

Potrivit South China Morning Post, manuscrisul făcea parte dintr-un grup de obiecte furate pe 10 septembrie din apartamentul unui cunoscut colecționar. Un furt în valoare de 5 miliarde de dolari din Hong Kong (549 milioane de euro), considerat de poliție cel mai mare jaf din istoria fostei colonii britanice.

Pergamentul, care conținea un poem scris de mână de Mao, era cel mai valoros dintre toate obiectele furate, inclusiv o ștampilă chineză emisă în 1968 cu sloganul „Toată țara este roșie”, una dintre cele mai scumpe în lume după ce a fost vândut la licitație pentru 13,8 milioane de yuani (1,7 milioane de euro) în 2018. Proprietarul, colecționarul Fu Chunxiao, membru al Societății Filatelice din Hong Kong și organizator de expoziții de articole ale revoluției Comunistă chineză, călătorea în China în momentul jafului iar fiica lui a raportat furtul.

Citește și Italia, cine nu poartă masca afară, riscă o amendă până la 3 mii de euro

Pergamentul lui Mao a fost cumpărat de un bărbat pentru doar 54,90 euro și, crezând că este fals, l-a tăiat în două deoarece avea peste 2,80 de metri înălțime. Cumpărătorul însuși a fost cel care a predat poliției cele două jumătăți ale pergamentului după ce autoritățile au lansat un recurs public la douăsprezece zile după furt.

„A fost sfâșietor să-l văd rupt în două bucăți”, a spus Fu Chunxiao. „Cu siguranță îi va afecta valoarea, dar încă nu știm cu cât”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *