Cumpără de pe internet o pisică Savannah și se trezesc acasă un tigru sumatran: 9 arestări

Doi soți francezi care tânjeau după o pisică cu aspect sălbatic i-au fost livrat acasă, în loc de o pisică Savannah,  un pui de tigru din Sumatra , o  specie rară pe cale de dispariție și a cărei deținere este ilegală. Mass-media franceză relatează povestea incredibilă. Totul a început în 2018, când cuplul căsătorit, care locuiește în Le Havre, a răspuns unui anunț postat pe net și a plătit 6.000 de euro pentru a cumpăra un exemplar prețios și scump , o încrucișare între o Savannah  africană și o siameză.

Totul părea normal, dar apoi, pe măsură ce treceau zilele, proprietarii și-au dat seama că acea „pisică” primită în casă arăta din ce în ce mai puțin ca o Savannah. În acel moment au contactat poliția și au descoperit că nu era o pisică, ci un tigru mic de câteva luni .

Citește și : Si-a omorat copilul de 4 ani oparindu-l in oala cu apa fierbinte si l-a aruncat la ghena de gunoi

Astfel a fost lansată o anchetă internațională care, la doi ani după incident, a condus la arestarea a nouă persoane, iar cuplului francez o acuzație de trafic de specii protejate. Nu este încă clar dacă tigrul sumatran al soților Le Havre s-a născut în sălbăticie sau în captivitate sau cum a ajuns în Franța. Se știe că înainte de a fi cumpărată ea a apărut în alt oraș din Normandia și într-un videoclip rap.

Încredințat Biroului Francez pentru Biodiversitate, deocamdată tigrul este plasat într-o unitate adecvată, unde crește împreună cu alte animale sălbatice. În Indonezia, oricine este prins la vânătoare de tigri riscă amenzi grele și chiar închisoare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *