Demonstrație împotriva guvernului din Chile: 30 de decese

O demonstrație pașnică a avut loc inițial la Santiago, Chile, până când unii dintre demonstranți s-au ciocnit cu poliția, provocând revolte, haos și incendii. Două biserici au fost incendiate.  Parroquia de la Asunción , o clădire deja jefuită în timpul protestelor din trecut, a cărei turlă a fost complet distrusă de flăcări și Iglesia de San Francisco de Borja . Acoperișul Bisericii Adormirii nu a rezistat   focului devastator și s-a prăbușit.

Ar fi trebuit să fie un eveniment comemorativ pentru a sărbători aniversarea protestelor împotriva inegalității. Bisericile din Santiago, capitala națiunii, au fost vizate și incendiate: „Aceste evenimente din ultimele ore din Santiago și din alte orașe din Chile arată că nu există limite pentru cele care exacerbează violența”, a declarat episcopul presei locale.

Citește și :  Mii de pui de focă morți pe o plajă din Namibia: „Viitorul echilibru al coloniei este în pericol”

Ministrul de Interne , Victor Perez a subliniat. „Cei care comit aceste acte de violență nu vor ca chilienii să ne rezolve problemele prin mijloace democratice”. Perez promite să nu-i lase nepedepsiți pe cei responsabili pentru aceste crime.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  și Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 − = 24