O nouă ipoteză își face drum: o parte relevantă a populației este imună la noul coronavirus, deoarece în trecut ar fi fost expusă la ceva care seamănă cu Sars-CoV-2, înainte de a fi descoperită. Astfel, este posibil să nu fie adevărat că virusul este nou și sistemele noastre imunitare au fost luate prin surprindere. Acestă ipoteză a fost susținută de expertul în bolile infecțioase ale Universității din San Francisco, Monica Gandhi.
Tânără musulmană bosniacă se logodește cu un sârb creștin: familia îi rade părul la zero
De fapt, sistemul nostru imunitar are o memorie extraordinară și își poate aminti expunerile din trecut datorită „celulelor T de memorie” (limfocite de memorie) capabile să-și consolideze și să-și extindă cunoștințele cu fiecare nouă întâlnire.
Cealaltă ipoteză, potrivit lui Francis Collins, de la Institutul Național de Sănătate, este că imunitatea la coronavirus este asociată cu vaccinările din copilărie . Unele proteine, de fapt, ar putea recunoaște coronavirusul și acest lucru ar explica și dacă în ultimii cinci ani ai fost vaccinat, dacă ai o anumită formă de imunitate chiar și împotriva Sars-CoV-2. Vaccinul pneumococic ar reduce, de fapt, riscul de a te îmbolnăvi de Covid-19 cu 28%, iar împotriva polio-l-ar reduce cu 43%.
Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24
Urmărește pagina noastră de Twitter, Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit