Descoperita cea mai mare banda de infractori cibernetici, printre ei si un moldovean

Descoperita cea mai mare banda de infractori cibernetici, printre ei si un moldovean

 

Ei au strâns o avere prin golirea conturilor curente de 40 de mii de persoane. Valoarea  acumulată de o bandă internațională de cibernetică, se ridică la 100 milioane de dolari. Infractorii criminali au reușit să surprindă date și, prin urmare, bani, chiar de la companii și instituții. Descoperirea organizației a reprezentat o operațiune complexă de poliție la care au participat  Europol și FBI, cu investigații în Statele Unite, Bulgaria, Germania, Georgia, Moldova și Ucraina.

 

Printre persoanele nefericite care s-au trezit cu conturile goale  sunt o firmă de avocați din Washington, o biserică din Texas, o firmă  care produce mobilier în California, un cazinou din Mississippi și o companie specializată în pavaj Pennsylvania. Malware-ul utilizat de infractorii cibernetici a reușit să infecteze peste 41.000 de computere prin trimiterea de e-mailuri spam cu un aspect inofensiv care, odată deschis, le-a permis să descarce malware pe sisteme: un virus tip de troian a permis hackerii să acceseze la conturile bancare.

 

Banda este formată din cinci ruși care sunt căutați de autorități , un bulgar, un moldovean și alți hackeri care au fost arestați la Pittsburgh

 

Dar mecanismul criminal a fost extrem de sofisticat: banii furați au fost ”spălați” prin transferuri din conturile curente ale instituțiilor de credit și transformați în bijuterii. Zece membri ai grupului trebuie să răspundă în SUA la o serie de infracțiuni, inclusiv furtul de bani și spălarea banilor prin conturi bancare din SUA și din străinătate. Doi componeți al bandei au fost arestați în Giorgia,  unul a fost extrădat din Bulgaria în Statele Unite, băbatul care a criptat malware-ul a fost oprit în Moldova, iar alți doi oameni sunt acuzați în Germania de spălare de bani.

 

Te-ar putea interesa și Descoperire macabra: A tinut ascunse cadavrele rudelor pentru a incasa pensia lor

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook