Doi pedofili și-au mărturisit faptele, iar legea le înjumătățește pedeapsa: „Mai puțin de doi ani de închisoare”

În Australia, alte două cauze judiciare revoltă opinia publică. Pedofilul Dylan McCrossin și Mark Gray, după ce și-au mărturisit faptele, pedepsele lor ar putea fi reduse cu până la 40% . De fapt, pe teritoriul australian este în vigoare o lege care acordă învinuitului aproape înjumătățirea pedepsei în caz de mărturisire. McCrossin și Gray s-au grăbit să procedeze în această direcție înainte de aprobarea reformei legii care solicită o reducere a reducerii penalității maxime la 25% , în prezent examinată de Parlamentul de stat din Australia de Sud.

Dylan McCrossin, în vârstă de 40 de ani, profesor cu normă redusă în șapte școli din regiunea Adelaide, a recunoscut în instanță că deține materiale de pornografie infantilă. Mark Grey, în vârstă de 56 de ani, a pledat vinovat de producerea și răspândirea de materiale privind exploatarea sexuală a minorilor.

Citește și: Copilă de 10 ani încuiată în baie și violată pe rând de trei frați. Doi sunt în închisoare, unul a scăpat

Dar cazurile McCrossin și Gray sunt doar cele mai recente dintr-o serie de evenimente juridice australiene care s-au încheiat în această în ultima perioadă. Săptămâna trecută, Matthew James McIntyre, în vârstă de 35 de ani, un prădător sexual care a violat și lăsat însărcinată o fetiță de  13 ani , a fost condamnat la mai puțin de doi ani de închisoare după ce și-a mărturisit fapta. În timp ce Paul Klosowski, în vârstă de 46 de ani, care își împușcase fiul și iubita în vârstă de 19 ani, a reușit să obțină o reducere de 40% a pedepsei în urma recunoașterii vinovăției sale.

Această reformă a legii a fost propusă pentru a proteja mai bine comunitatea„, a explicat procurorul general Vicki Chapman. „De asemenea, se solicită instanțelor să ia în considerare în mod serios o serie de factori în determinarea reducerii pedepsei. În primul rând, dacă inculpatul și-a ascuns crima și, dacă da, cât timp.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit