Donald Trump a fost condamnat la moarte de Yemen pentru crime de război: acuzat că a ucis 51 de civili

Președintele SUA, Donald Trump, a fost condamnat la moarte de către instanța yemenită pentru crime de război: acuzat că a provocat moartea a 51 de civili.

Vestea condamnării la moarte vine ca o lovitură sub centură, mai ales dacă credeți că acum câteva luni numele lui Donald Trump a fost asociat cu Premiul Nobel pentru Pace. Sentința, așa cum a fost raportată de Daily Times, a venit de la curtea din Yemen și este legată de acțiunile de război care ar fi fost efectuate de Statele Unite pe teritoriul yemenit în timpul războiului civil care a distrus țara.

Citește și Un copil de un an și jumătate a murit în spital după ce i-au făcut testul Covid: testul nazal i-a rupt nasul

În special, sentința este legată de un raid aerian din 2019, care a lovit un autobuz plin de copii și a provocat moartea a 51 de civili. Atacul a fost orchestrat de coaliția saudită și este considerat unul dintre cele mai mari dezastre umanitare din ultima perioadă istorică. Pe lângă Donald Trump și regele saudit Salman , prințul moștenitor saudit, comandantul forțelor aeriene și președintele yemenit Abedrabbo Mansour Hadi au fost, de asemenea, condamnați la moarte .

Instanța a stabilit, de asemenea, o amendă de 10 miliarde pe care cei responsabili ar trebui să o plătească familiilor victimelor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *