Facebook lovește din nou! Va verifica identitatea profilurilor virale

Într-un nou pas împotriva dezinformării, Facebook a declarat că va verifica identitatea utilizatorilor care „au un comportament neautentic” și ale căror postări „încep rapid să meargă viral în Statele Unite”.

Inițiativa, anunțată de managerii  Facebook, Anita Joseph și Michele Paselli, ajunge cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale ale SUA. Mișcarea urmărește aceea în câmpul anului 2018, când compania Menlo Park a început să verifice identitatea managerilor Pagini cu un public numeros.

Studiu: la femeile însărcinate, coronavirusul poate deteriora placenta

„Vrem ca oamenii să se simtă încrezători că înțeleg cine se află în spatele conținutului pe care îl văd pe Facebook. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de un conținut care ajunge la multe persoane ”, explică Joseph și Paselli.

Oricine refuză să își verifice identitatea sau care se dovedește a avea o identitate care nu se potrivește cu profilul pe Facebook, va vedea o micșorare a distribuirii postărilor, subliniază managerii. În plus, dacă persoana în cauză este administratorul unei pagini Facebook, va trebui să efectueze procesul de verificare specific pentru a publica noi postări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram