Fără mască? În Turcia, amendă, 3 zile acasă și 10 cărți de citit

Trei zile de carantină la domiciliu, de citit zece cărți și o amendă de 100 de euro: asta riscă cei care nu poartă mască în locurile publice și la locul de muncă din provincia Sakarya, în nord-estul Turciei.

Până în prezent ” au fost impuse sancțiuni pentru 65 de persoane care nu purtau măști în timpul verificărilor efectuate ieri. O amendă de 900 lire (aproximativ 100 de euro ),  carantină obligatorie de trei zile și citirea a zece cărți”, a anunțat guvernatorul Cetin Oktay Yildrim .

Vom continua să punem în aplicare măsuri și controale stricte „, a adăugat guvernatorul. În toate cele 81 de provincii turcești, controalele au crescut  datorită noii creșteri a cazurilor pozitive.

Covid Austria: guvernul austriac anunță noi restricții

Pentru cei care încalcă carantina la domiciliu, guvernul turc a anunțat izolarea forțată în cămine speciale, pe lângă amendă, timp de cel puțin două săptămâni. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat că țara se confruntă cu „al doilea vârf al primului val” al coronavirusului, cu o medie de 1.500 de cazuri pe zi, chiar dacă ministerul estimează că infecțiile pot fi de 10 ori mai mari decât cele confirmate .

Virusul a afectat mai mulți politicieni turci , inclusiv fostul prim-ministru Binali Yildirim și primarul orașului turistic Antalya, Muhittin Böçek, care se află  în terapie intensivă. Ca și în alte țări, Turcia se confruntă și cu incertitudinea de a reveni la cursuri, programată pentru 21 septembrie, după trei săptămâni de cursuri online.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit