Filipine, taifunul Goni: numărul deceselor au crescut la 20, mii de case avariate

Numărul morților cauzate de trecerea taifunului Goni în Filipine este de cel puțin 20. Aproximativ 13 mii de colibe și case au fost avariate sau distruse  pe insula estică Catanduanes, prima din arhipelagul care a fost lovită de puternica furtună cu vânturi de până la 225 de kilometri pe oră. Goni a cruțat capitala Manila și apoi s-a mutat în Marea Chinei de Sud.

Citește și Pentru Atlantic este un an plin de furtuni

În dimineața a zilei de 1 noiembrie 2020, Super Typhoon Rolly (denumirea internațională – Goni) a lovit prima dată  Filipine în Bato, Catanduanes – o provincie insulară din regiunea Bicol din sudul Luzonului – cu vânturi catastrofale de până la 280 km / h și precipitații torențiale. Goni  este cel mai puternic taifun care a lovit țara în 2020 până în prezent în mijlocul pandemiei COVID-19.

Potrivit Oficiului Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (ONU OCHA), aproximativ 68,6 milioane de persoane sunt afectate , 24,3 milioane trăind în zonele cele mai afectate. Din cele 2,3 milioane de persoane vulnerabile care trăiesc în zonele cele mai afectate, se estimează că 724.000 sunt copii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

62 + = 72