Fostul ministru al apărării mexican a fost arestat la Los Angeles

Generalul Salvador Cienfuegos Zepeda, fost ministru mexican al apărării, a fost arestat joi seară la sosirea sa pe aeroportul internațional Los Angeles, suspectat de trafic de droguri și spălare de bani în Statele Unite. Este pentru prima dată când un înalt oficial mexican este arestat în Statele Unite pentru aceste crime. Guvernul mexican a dat vestea arestării sale.

Cienfuegos Zepeda, care ajunsese la Los Angeles împreună cu familia sa și a fost ministru al apărării din Mexic din 2012 până în 2018, în timpul președinției lui Enrique Peña Nieto. El a fost arestat din ordinul DEA, al Administrației pentru Controlul Drogurilor, al agenției federale a drogurilor din SUA.

Citește și Și-a abuzat cele trei fiice timp de cinci ani. Sentința care te lasă fără cuvinte: doar șase luni de închisoare

În decembrie 2019, Genaro García Luna, care fusese șeful Agenției Federale de Investigații Mexicane din 2001 până în 2005, echivalentul mexican al FBI, a fost arestat la Dallas, Texas și acuzat de procurorul districtului New York  de luare de mită în timp ce conducea agenția pentru a proteja cartelul de droguri Sinaloa, una dintre cele mai puternice organizații criminale din Mexic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *