Fostul polițist rutier spune că este Iisus și întemeiază o biserică : arestat

Spunea că este Iisus și se plimba  îmbrăcat într-o tunică albă , cu părul lăsat și barba lungă, promițându-le oamenilor un viitor mai bun în viața de apoi. Oamenii l-au crezut atât de mult încât de-a lungul anilor a adunat zeci și zeci de mii de adepți în Siberia . De-a lungul timpului devenise o problemă foarte gravă pentru autoritățile civile și chiar pentru preoți  ortodocși, până ieri când, printr-o operațiune specială, forțele de securitate ruse l-au arestat pe Serghei Torop, cunoscut de toți ca Vissarion. Reîncarnarea lui Mesia.

Presupusele infracțiuni sunt extorcare și abuz de credulitate populară. Este un impostor talentat care, în zece ani, a construit un imperiu erodând un potop de credincioși Bisericii Ortodoxe din ținuturile îndepărtate siberiene, dându-se drept Iisus. Secta pe care a fondat-o în 1991, în regiunea Krasnoyarsk, se numește Biserica Ultimului Testament, în cadrul căreia a fost cultivată închinarea în ziua judecății. Autoritățile poliției au explicat că Vissarion a folosit banii adepților săi și că a exercitat violență psihologică asupra lor.

Citește și Un imens (și dezgustător) tsunami de deșeuri a lovit coasta Hondurasului ( video )

Torop în vârstă de 59 de ani, de profesie fost polițist rutier  reușit să devină un pericol public național datorită succesului pe care l-a avut în capturarea simpatiilor oamenilor și recrutarea adepților pentru biserica sa. „Nu sunt Dumnezeu. Și este o greșeală să-L văd pe Isus ca Dumnezeu. Dar eu sunt cuvântul viu al lui Dumnezeu Tatăl. Orice vrea Dumnezeu să spună, o face prin mine „, le-a spus oamenilor, explicând că rolul său ceresc era să vegheze asupra oamenilor și să se asigure că totul este în regulă.

El a amestecat practic diferite rituri ortodoxe și creștine, a predicat un stil de viață vegan cu reguli stricte pentru protejarea mediului. A impus adepților săi îmbrăcăminte deosebit de austeră și a numărat era creștină începând cu 1961, anul nașterii sale. Acum este în închisoare și doar un miracol l-ar putea scoate din necazurile în care a intrat.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit