Franța, 25 de mii de noi cazuri Covid, Belgia închide barurile și restaurantele

În ultimele 24 de ore din Franța, 25.086 de persoane au rezultat  pozitive pentru coronavirus și 122 de persoane au murit. În ultimele șapte zile, 6906 de persoane au fost spitalizate, dintre care 1204 în terapie intensivă.

Alarmă și în Belgia, unde au fost anunțate noi restricții: barurile și restaurante se închid timp de patru luni, extinzând măsura deja în vigoare la Bruxelles în întreaga țară, scrie Le Soir, după o lungă ședință a comisiei de consultare a guvernului. „Următoarele săptămâni vor fi foarte dificile”, a declarat noul premier Alexander De Croo, anunțând că țara se află la „nivelul de alarmă 4”.

Citește și Masacru de urși în SUA, 62 de urși uciși cu arcuri și săgeți într-o singură zi

Printre alte măsuri valabile în toată țara, vânzarea alcoolului a fost interzisă după ora 20 și a fost impusă o stare de asediu de la miezul nopții până la cinci dimineața începând de luni. Telemunca  devine „regulă” pentru toate posturile care permit acest lucru începând de luni.

Noile măsuri vin după ce Belgia, o țară de 11 milioane de locuitori, a înregistrat în medie 5.976,3 noi infecții pe zi în perioada 6-12 octombrie. Luni a fost atins un record absolut de 8500 de infecții, iar autoritățile sanitare se tem că vor ajunge la 10 mii până marți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *