Franța, Macron închide Paris și alte 8 orașe de sâmbătă, timp de 4 săptămâni

Macron declară stare de asediu a Parisului . „Virusul se întoarce, nu am pierdut controlul, dar în Franța situația este foarte îngrijorătoare ”. Acestea au fost cuvintele președintelui francez Emmanuel Macron  în direct anunțând „ o oprire totală de sâmbătă timp de 4 săptămâni”, de la ora 21:00 la 6:00 dimineața în zonele de alertă maximă din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul cuprinde orașele Grenoble, Lille, Lyon, Montpellier, Saint-Etienne, Aix-en-Provence, Marseille, Rouen și Toulouse . Măsura este declarată pentru 4 săptămâni, care poate fi prelungită până la 1 decembrie, dacă se dovedește necesară după un control la sfârșitul perioadei de o lună.

Citește și Covid, Italia, numere în creștere : 7.332 de cazuri noi și 43 de decese: Cea mai lovită regiune este Lombardia

Între timp, un decret care restabilește starea de urgență a sănătății în Franța a fost adoptat în această dimineață de Consiliul de Miniștri, conform celor aflate de la Bfm TV. Starea de urgență – care a expirat pe 9 iulie în Franța și nu a fost prelungită – ar trebui să intre în vigoare de vineri de la miezul nopții. În special, va permite guvernului să ia măsuri urgente care implică limitarea circulației sau a libertăților cetățenilor din motive extraordinare și temporare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *