Franța, un copil de 8 ani devine transgender: „Mă numeam Baptiste, acum sunt Lilie”

Pare imposibil să ne gândim că un copil la vârsta de 8 ani ar putea suferi de depresie și că seara, înainte de culcare, printre gândurile care ar trebui să-l aducă în lumea magică a viselor, i-ar putea trece prin cap ideea sinuciderii. Ar părea că sunt cuvintele de deschidere ale unui roman dramatic, în timp ce, din păcate, este povestea brută trăită de o familie franceză care locuiește în Aubignan, un orășel situat în sudul Franței.

Povestea lui Tilly, o tânără curajoasă de 14 ani cu proteste bionice, care va conduce un program de televiziune

Guillame și Crystelle,  numele părinților, au trei copii printre care și Bapstiste care într-o seară de februarie le-a mărturisit tatălui și mamei că se simte ca o  „ fetiță încarcerată în corpul unui băiețel” și că din acea zi a vrut să fie chemată Lilie . Dacă la început cei doi erau îngrijorați că puterea dragostei lor nu era suficientă pentru a da sens vieții fiului lor, după această notiței au decis să susțină cât mai mult decizia lui de a deveni transgender.

Șase luni de depresie , amenințări cu sinuciderea, gânduri de moarte. Aceasta este povestea lui Baptiste, un copil de opt ani care astăzi se numește Lilie .

O primă victorie a copilul transgender a avut deja. După cum explică ziarul Le Monde în școala unde urmează clasa a treia, băiețelul a obținut dreptul de a-și schimba numele. „La început administrația școlii nu erau convinși. Se întrebau dacă Lilie era conștientă de toate acestea sau dacă  nu fusese convinsă de noi și influențată”, a declarat tatăl ei pentru La Stampa. Un psiholog l-a urmărit pe copil câteva zile în clasă și, în cele din urmă, biroul școlii regionale a acceptat.

S-a descoperit dispariția în masă care a modelat lumea așa cum este acum

Dar asta nu a fost singura schimbare. Lilie a decis să-și lase părul să crească și să-și pună cercei.  Abia atunci, explică părinții, și-au dat seama că nu mai era în depresie. Dar poate un copil de 8 ani să aibă conștiință sexuală? Mai mult, este posibil ca la acea vârstă băiețelul să poată lua o decizie atât de radicală încât să-i schimbe profund viața? Tatăl este convins că da. „Ne-am pus și noi multe întrebări și am mers să consultăm câteva asociații LGBT de aici din zonă. Ne-au explicat că la acea vârstă conștiința există din acel punct de vedere. Și apoi mi-am spus: la 8 ani știam asta foarte bine că eram băiat ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit