Furtună tropicală în Japonia: s-a dispus evacuarea a 400 de mii de oameni în zonele cele mai afectate

Furtuna tropicală Krosa a lovit partea de vest a țării, blocând avioanele la sol  și blocând trenurile pe diferite rute. Se așteaptă mai mult de 1000 mm de ploaie în unele zone în următoarele 24 de ore

Furtuna tropicală Krosa a lovit vestul Japoniei aducând vânturi și ploi torențiale violente obligând autoritățile să dispună de peste 400 de mii de oameni. Sute de zboruri au fost anulate. Cu vântul care suflă  până la 160 km, Krsoa se îndreaptă spre nord-estul țării, a precizat Agenția Meteorologică Japoneză. Se estimează că în zonele cele mai afectate ar putea cădea peste 1000 de milimetri de ploaie în următoarele 24 de ore.

Mireasa însoțită la altar de omul care trăiește cu inima tatălui său

“Având în vedere prognozele ploilor torențiale și vânturilor deosebit de puternice, rugăm locuitorii din zonele afectate să evite ieșirea din locuințe și să se pregătească pentru o evacuare, dacă este necesar, în acord cu autoritățile locale”, a declarat Yoshihide Suga, secretarul șefului de personal .

Între timp, 18 persoane, inclusiv un copil, au fost surprinse în timpul unui grătar, când un râu s-a inundat brusc și a ieșit din matcă. Din fericire niciunul dintre ei nu a fost rănit și toți au fost salvați.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, vă rog să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.