Gb, s-a furat wc-ul de aur a lui Cattelan: a fost instalată în prima reședință a lui Churchill

WC-ul a fost expus  la Palatul Blenheim, cunoscut pentru că a acolo s-a născut fostul prim-ministru. Poliția a arestat un bărbat de 66 de ani, dar ”opera de artă” nu a fost încă găsită

O operă de artă a fost furată de la Palatul Blenheim din Woodstock, Anglia, unde era expusă. Obiectul este o sculptură foarte particulară numită „America” , o toaletă de aur de 18 karate realizată de artistul italian Maurizio Cattelan . Poliția locală a confirmat furtul și a arestat un bărbat de 66 de ani. Obiectul prețios, cu o valoare estimată de un milion de dolari, nu a fost încă găsit.

Accident imposibil: un camion intră cu roata într-o groapă și ajunge pe o casă / VIDEO

Palatul Blenheim este cunoscut ca locul de naștere al fostului șef al guvernului Winston Churchill. Lucrarea fusese instalată joi, 12 septembrie, în reședința britanică, pentru prima expoziție personală a artistului italian în Marea Britanie, de peste douăzeci de ani. Furtul a fost raportat la poliție în primele ore de dimineață ale zilei de sâmbătă, 14 septembrie. „Lucrarea de artă nu a fost recuperată în acest moment, este în curs de desfășurare  o investigație amănunțită pentru a o găsi și a-i aduce pe cei responsabili în justiție”, a spus inspectorul de poliție Jess Milne.

Conform investigațiilor inițiale, pentru furt furt au fost folosite două vehicule. Clădirea a rămas închisă jumătate de zi.

WC-ul de aur a fost creat de Cattelan în 2016 pentru muzeul Guggenheim din New York . Tot la Palatul Bleinheim wc-ul a fost conectat la sistemul hidraulic , pentru a fi pus la dispoziția vizitatorilor timp de maximum trei minute. Inspectorul Milne a declarat că furtul prețioasei toalete „a provocat pagube importante și inundații”.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram