Hisham al Ashmawy, unul dintre cei mai periculos terorist jihadist din Africa de Nord, a fost condamnat la moarte în Egipt

Egipteanul Hisham al Ashmawy, unul dintre cei mai periculos terorist islamic din toată Africa de Nord, a fost condamnat la moarte de o instanță din țara sa  împreună cu alte 36 de persoane acuzate de terorism. El a fost arestat în octombrie 2018 la Derna, Libia  de armata națională libiană (LNA) condusă de Khalifa Haftar. El a fost condamnat, printre altele, la organizarea unui atac care a ucis 22 de gărzi militare egiptene în apropierea frontierei cu Libia în 2014 și de participarea la un atac eșuat împotriva unui fost ministru în 2013.

Ashmawy era șeful Ansar Bait al-Maqdis, considerat cel mai violent și periculos grup islamist din Egipt; între 2011 și 2013 a organizat atacuri în Peninsula Sinai, Egipt și Israel, în principal împotriva forțelor de securitate egiptene. De la mijlocul lui 2014 s-a aliat cu Statul Islamic (ISIS).

Citește și Câinele moare în brațele prietenului său uman din cauza zgomotului focurilor de artificii

Sentințele au fost prezentate lui Gran Mufti, cel mai înalt birou juridic egiptean: legea egipteană stabilește de fapt că toate pedepsele cu moartea sunt supuse judecății sale. Curtea a stabilit o nouă audiere pentru 2 martie pentru a confirma sentința.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, vă rog să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.