Hong Kong, descoperită o nouă strategie împotriva lui Covid: „Mai eficient decât Remdesivir”

„Mai eficient decât Remdesivir”   O clasă de medicamente care conțin molecule organometalice și utilizate în prezent în terapia altor boli infecțioase, pot combate eficient noul Coronavirus . Universitatea din Hong Kong a anunțat  într-un studiu publicat online în revista științifică Nature Microbiology .

Potrivit cercetătorilor, citratul de ranitidină bismut , un medicament cu indicație specifică împotriva ulcerului gastric care conține un metal greu, bismutul, reduce încărcătura virală în celulele infectate cu SARS-CoV-2 cu mai mult de o mie de ori . Din experimentele efectuate pe hamsteri, s-a constatat că acest medicament a suprimat replicile SARS-CoV-2 pentru a reduce încărcătura virală de peste 100 de ori atât în ​​tractul respirator superior, cât și în tractul respirator inferior, atenuând pneumonia asociată virusului.

Citește și Spitalele pline din cauza Coronavirusului, un bărbat de 42 de ani bea 8 beri și-și scoate singur dinții

Specimenele tratate cu acest medicament și care au prezentat cazuri severe de Covid-19 au prezentat niveluri semnificativ mai scăzute de markeri prognostici și alte citokine și chemokine proinflamatorii importante decât animalele infectate tratate cu Remdesivir, medicamentul antiviral cu spectru larg care are a arătat o oarecare eficacitate împotriva Sars-CoV-2.

La aceasta se adaugă faptul că medicamentul a prezentat o citotoxicitate scăzută , prezentând un indice de selectivitate ridicat , egal cu 975, comparativ cu Remdesivir, care are un indice de selectivitate scăzut, egal cu 129. Cu cât datele indicelui de selectivitate este mai mare, cu atât este mai sigur medicamentul.

Potrivit cercetătorilor, aceste descoperiri oferă o opțiune terapeutică nouă, ușor disponibilă și cu potențial clinic ridicat împotriva infecțiilor cu Covid-19.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *