Imaginile dramatice care arată cum ar fi planeta noastră fără apă / VIDEO

Fără îndoială că umanitatea ar dispărea dacă nu ar mai exista apă pe Pământ . Dar cum ar arăta planeta noastră dacă oceanele s-ar usca? James O’Donoghue , un om de știință care a lucrat pentru NASA, a demonstrat într-un videoclip impresionant ce se va întâmpla odată cu  retragerea  tuturor apelor terestre.

Trei cincimi din suprafața pământului se află sub ocean, ale căror adâncimi sunt bogate  la fel ca țările emergente. În 2008, NASA a creat prima animație care simulează o scădere a nivelului mării. La o adâncime de 140 de metri se vede deja „bazele” continentelor noastre (cu excepția regiunilor arctice și antarctice), astfel încât acestea apar crestele oceanice (între 2000 și 3000 de metri), în timp ce în jur de 6000 de metri este deja aproape complet uscat, cu excepția abisurilor cele mai profunde precum Fossa delle Marianne (10,911 metri).

Citește și Explozia de la fabrica de pesticide, care a ucis 20.000 de oameni, încă mai cauzează probleme genetice și după 35 de ani

După 11 ani de cercetări și actualizări științifice (precum și avansuri tehnologice), videoclipul, publicat de omul de știință James O’Donoghue, este și mai impresionant, deoarece este realizat la rezoluție înaltă (3840 × 2160 față de 1024 × 512 precedent) și pare chiar și mai realist.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram