Imigranți, tragedie în largul Libiei: 74 de morți

Un naufragiu devastator a ucis cel puțin 74 de imigranți ieri în largul orașului Khums, Libia. Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de tragedii care au implicat cel puțin alte opt naufragii din centrul Mediteranei de la 1 octombrie. Vestea a fost raportată de personalul Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

Barca transporta peste 120 de persoane, inclusiv femei și copii, potrivit unui comunicat. Patruzeci și șapte de supraviețuitori au fost aduși la țărm de Garda de Coastă Libiană și de pescari, 31 de cadavre au fost recuperate. Căutarea victimelor continuă. Alte 19 persoane au murit în ultimele două zile: printre victime și doi copii care s-au înecat după cele două bărci pe care se aflau răsturnate. Nava Open Arms – singura navă ONG activă în prezent în centrul Mediteranei – a salvat peste 200 de persoane în trei operațiuni.

Citește și Covid, iată țările din lume fără victime

Anul acesta cel puțin 900 de persoane s-au înecat în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge pe coastele europene, unele din cauza întârzierilor ajutoarelor. Peste 11.000 de alți imigranți au fost aduși înapoi în Libia, într-o țară în care pot risca încălcarea drepturilor omului, detenție, abuz, trafic și exploatare, după cum este documentat de Organizația Națiunilor Unite, amintește OIM.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 6 =