În Franța s-a găsit mesajul unui porumbel purtător de acum 100 de ani

Pierdut de un porumbel purtător în 1910, un mesaj militar german a reapărut în mod miraculos în 2020 în Alsacia, unde a fost încredințat unui muzeu.

Protejat într-o mică capsulă de aluminiu, mesajul a fost găsit accidental în septembrie într-un câmp din Ingersheim de un cuplu care se plimba  și care a predat ulterior capsula și conținutul acesteia către Memorialul Linge d’Orbey muzeu dedicat luptei dintre francezi și germani în 1915 pe partea alsaciană a Vosgilor, scrie The Guardian

În interiorul capsulei, era un mesaj scris de mână în limba germană, foarte bine conservat, dar și greu de înțeles. A fost trimis de un ofițer al unui regiment de infanterie prusian unui superior al aceluiași regiment. Textul evocă manevrele germane dintre Bischwihr și Ingersheim, într-un moment în care Alsacia era germană.

Citește și SUA, un elicopter s-a prăbușit pe acoperișul unui spital: transporta o inimă pentru un transplant de urgență

Plutonul Potthof este sub atac și va ajunge la marginea de vest a paradei, Potthof răspunde la foc și se retrage după un timp”, se spune mesajul: „În Fechtwald jumătate din pluton a fost neutralizat, plutonul Potthof este se retrage cu pierderi mari ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.theguardian.com/world/2020/nov/09/super-rare-100-year-old-carrier-pigeon-message-found-in-france

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 8