Infernul din California: s-a stabilit un nou record de incendii

Anul 2020 este un an cu adevărat infern iar ultimele știri din Statele Unite demonstrează și mai mult acest lucru. De fapt, anul acesta a fost cel mai mare sezon de incendii din istorie . Niciodată nu a ars o zonă atât de întinsă în statul California.

Los Angeles Times relatează că statul California a stabilit un nou record dramatic duminică, 4 octombrie. Cu peste 4 milioane de acri de teren arși, aproximativ 16.000 de kilometri pătrați, sezonul de incendiu din 2020 este cel mai grav din istoria Californiei. Recordul anterior a aparținut anului 2018, cu 1,8 milioane. În practică, anul acesta a ars mai mult decât dublu față de  sezonul precedent.

Citește și Rodrigo Alves, de la Ken la Barbie iar acum se numește Jessica, declară: „Vreau un copil”

Numerele acestei catastrofe teribile, furnizate de Departamentul Forestier și Protecția împotriva Incendiilor din California, sunt șocante: 31 de morți, peste 8 mii de clădiri distruse, zeci de mii strămutați. Dintre cele mai mari 20 de incendii din istoria Californiei, 5 au fost înregistrate în ultimele două luni . August 2020 a fost cea mai fierbinte lună înregistrată vreodată, așa că oamenii de știință sunt de acord cu influența enormă a schimbărilor climatice asupra dezastrului.

Autoritățile avertizează, suntem încă departe de sfârșitul acestui iad.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 − = 22