Ion Ceaușescu, fratele mai mic al fostului dictator, Nicolae Ceaușescu a murit

Ion Ceaușescu, fratele mai mic al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, a murit ieri dimineață. Ion Ceaușescu s-a născut la Scornicești în 1932, luna martie, ca al șaptelea copil al familiei Ceaușescu, dintr-un tată cu probleme mari cu alcoolul și o mamă casnică. Pentru această mamă muncitoare și credincioasă, Nicolae Ceaușescu, cu toate că era ateu, a construit o biserică în localitatea sa natală și a înmormântat-o cu preot.

Ion a avut o copilărie liniștită și datorită diferenței mare de vârstă nu l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceaușescu. Acesta din urmă era plecat la București. În anul 1939 Ion Ceaușescu s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani. Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal.

Germania, indicele de contagiune crește în continuare: a ajuns la 1.13

Ajuns în capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București, apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

Cu ajutorul fratelui său Nicolae Ceaușescu, care devenise influent în partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică până în anul 1956, an în care își întrerupe școlarizarea din cauza problemelor de sănătate”, se arată într-un dosar din Arhivele Naționale, citat de historia.ro.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram