Jurământul către Califat al atacatorului de la Viena

În spatele atacului din 2 noiembrie de la Viena, în care 4 persoane și-au pierdut viața și alte 22 au fost rănite se află ISIS. Statul Islamic și-a revendicat atacul prin canalul său de propagandă Amaq , susținând că Abu Dujana al-Albani ( nom de guerre al lui Fejzulai Kujtim , un austriac de 20 de ani de origine macedoneană) a acționat ca soldat al califatului.

Amaq însăși a lansat videoclipul jurământului ucigașului față de califul Abu Inrahim al Hashimi, același pronunțat de toți teroriștii loiali statului islamic înainte de atac. Videoclipul (precum și o fotografie pe care însuși al-Albani a răspândit-o pe rețelele de socializare înainte de atac) îl arată cu fața descoperită, în timp ce ține mai multe arme în mâini.

Identitatea atacatorului a fost confirmată de ministrul austriac de interne Karl Nehammer. Al-Albani ar fi încercat să se alăture califatului încă din aprilie 2019, când a încercat să treacă granița dintre Turcia și Siria . Potrivit cotidianului Der Spiegel , în Turcia a întâlnit trei jihadiști (doi germani și un belgian). Cei patru s-ar fi întâlnit la Hatay. Arestat și condamnat la 22 de luni de închisoare, el a fost eliberat mai repede, pe 5 decembrie anul trecut.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 3 =