La școală în fuste mini și decolteu: protestul liceenelor împotriva îmbrăcămintei corecte impuse

Franța, la școală în fuste mini și decolteu: „Îmbracă-te normal și totul va fi bine”, a spus Blanquer, încercând să calmeze controversa legată de reglementările stricte ale îmbrăcămintei impuse de instituții . Răspunsul nu a întârziat să apară

O fustă mini, cu un decolteu sau cu buricul la vedere  este răspunsul adolescentelor franceze și a elevelor de liceu care au contestat „îmbrăcămintea corectă” impusă de majoritatea reglementărilor școlilor, definite de acestea. „sexiști”. Același ministru al educației Blanquer („Îmbracă-te normal și totul va fi bine”) a încercat în zadar să placheze tonurile. Dar, odată cu temperaturile mai ridicate decât de obicei, îmbrăcămintea de toamnă a elevilor francezi s-a luminat, iar rețeaua din ultimele zile a fost îmbogățită cu mărturii și povești ale școlilor care au refuzat accesul celor care poartă haine considerate provocatoare.

Și-a mâncat părul ani de zile: medicii i-au scos din stomac o masă de păr de aproximativ 7 kg

Conform regulilor educației naționale, controlul îmbrăcămintei revine fiecărei instituții cu propriile reglementări, dar rămâne o mare discreție. Mulți elevi și-au făcut selfie-uri înainte de a intra în școli, postând fotografii pe social media. Hashtag-uri precum # liberationdu14 # Lundi14Septembre # 14septembre au apărut una după alta invitând fetele să vină la cursuri îmbrăcate după bunul plac.

Ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, a cerut „o poziție de echilibru și bun simț”. „Îmbracă-te normal  și totul va fi bine”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit