Maimuțe înlănțuite și tratate ca „mașini”: partea întunecată a comerțului cu nucă de cocos / Vidio

Maimuțe înlănțuite, închise în cuști mici și atât de înghesuite încât nici măcar nu se pot întoarce.

În fiecare zi sunt silite să urce copaci pentru a colecta până la o mie de nuci de nucă de cocos în fiecare zi, destinate supermarketurilor noastre. O anchetă a Peta Asia a punctat lumina reflectoarelor asupra tratamentului oribil al maimuțelor din Thailanda, tratate ca sclave.

Din acest motiv, unele supermarketuri britanice au interzis deja laptele de nucă de cocos „Chaokoh”, după ce furnizorul brandului a fost implicat în prima investigație sub acoperire de PETA Asia cu privire la utilizarea maimuțelor în colectarea nucilor de cocos din Thailanda.

Spațiu, cea mai mare gaură neagră : devorează echivalentul unui soare pe zi

V-am povestit într-un alt articol despre partea întunecată și teribilă a industriei de cocos, iar acum această nouă investigație confirmă această groază, pe lângă existența unor școli reale de pregătire pentru a avea o forță de muncă gratuită (și zero „reclamații”) . Astfel, maimuțele își petrec zilele muncind până la epuizare. Anchetatorii din Peta Asia au documentat maimuțe în lanț – probabil capturate ilegal de când erau încă pui  – și forțate să urce palmieri. Atunci când nu muncesc ca niște mașini, animalele erau ținute legate, înlănțuite de anvelope vechi sau limitate la cuști un pic mai mari decât corpurile lor.

 

În structuri, maimuțele au prezentat comportamente repetitive și stereotipizate, indicând stresul extrem. O maimuță într-o cușcă pe capota unui camion își scutura în repetate rânduri cușca într-o încercare disperată și inutilă de a scăpa. O altă maimuță care urla pe o frânghie încerca frenetic să scape de un manager. Un investigator a aflat că dacă maimuțele încearcă să se apere, caninii lor vin smulși pentru a nu putea mușca. Multe dintre ele înnebunesc și se mușcă singure…. Aceste biete maimuțe pot fi folosite până când mor de oboseală..

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit