Medicii britanici avertizează: „Pe lângă plămâni, Coronavirusul poate provoca leziuni grave ale inimii, rinichilor și a creierului

Nu numai plămânii.  Potrivit medicilor britanici, Coronavirusul ar putea provoca daune grave și altor organe, cum ar fi inima, rinichii și creierul. Problema a fost evidențiată într-o notă a 80 de medici britanici, publicată de Financial Times . Conform celor apărute, Covid-19 poate deteriora grav plămânii și sistemul respirator, dar și ocazional, rinichii, inima și creierul. Din 690 de pacienți din Marea Britanie internați în terapie intensivă, 25 la sută au avut nevoie de sprijin cardiovascular avansat, 18,5 la sută au necesitat dializă, în timp ce 4,5 la sută au avut nevoie de sprijin neurologic. Insuficiența renală acută pare să fie printre cele mai frecvente complicații.

Deteriorarea produsă de Coronavirus ar putea fi permanentă, mai ales în ceea ce privește plămânii. Cercetătorii din Hong Kong, de exemplu, au efectuat un studiu pe 12 pacienți și au descoperit că 3 dintre ei nu și-au recăpătat funcția plămânului complet după externarea din spital. Chiar și managerul sistemului de sănătate Providence, Compton-Phillips, a spus că virusul este capabil să se „răspândească prin mucoase, de la nas până la rect”.

Coronavirus, febră, tuse și un simptom alarmant: atenție la ochi

Insuficiența respiratorie poate provoca stop cardiac, deoarece pericardita și inflamația mușchiului cardiac nu sunt rare. Accidentul vascular cerebral, convulsiile și delirul, pe de altă parte, sunt printre simptomele înregistrate la mulți pacienți cu Coronavirus, adesea chiar înainte de apariția simptomelor respiratorii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram