Misterul micuței Rosalia, cea mai frumoasă mumie din lume | VIDEO

Numele ei este Rosalia Lombardo și este considerată cea mai frumoasă mumie din lume. Trupul fetei care a murit la vârsta de doi ani în 1920,  este păstrat într-o cutie de sticlă în interiorul catacombelor Cappuccini din Palermo, în capela Santa Rosalia.

Rosalia este considerată cea mai frumoasă mumie din lume, deoarece, la un secol după moartea ei, chipul a rămas intact. Copila pare că doarme într-un somn etern. Un mister pe care mulți au încercat să-l deslușească. Întreținerea corpului în timp se datorează unei anumite tehnici de îmbălsămare adoptate la vremea respectivă de Dr. Alfredo Salafia. Tatăl fetiței, un nobil sicilian, s-a dus la  îmbălsătorul din Palermo, care a reușit să obțină rezultatul incredibil de conservare.

Olanda: posibilă transmisie de coronvirus de la nurcă la om!

Denumită și „Frumoasa adormită din Palermo” a uimit o lume întreagă cu chipul ei senin și buclele aurii. Cu părul strâns cu o fundiță de culoare aurie acestă fetiță care a murit acum 80 de ani parcă doarme.  O fetiță cu chip de înger  și privind-o, parcă ne-am aștepta să se trezească în orice moment.

Sursa: Comunicare24.it

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK