Napoli a explodat împotriva lockdown-ului. Scene de război, ciocniri împotriva forțelor de ordine VIDEO

Napoli, scene de război, ciocniri împotriva forțelor de ordine   Sticle aruncate și bombe de hârtie în fața sediului regional. Ciocniri cu poliția. Demonstrația organizată în aseară pentru a protesta împotriva lockdown-ului impus de președintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a degenerat literalmente .

Sute de oameni s-au adunat în Largo San Giovanni Maggiore, în Napoli, în fața sediului universității de est pentru a protesta împotriva lockdown-ului . Manifestanții, auto-convocați pe rețelele de socializare au scandat lozinci  „ Ne închideți, ne plătiți ”, atacând guvernatorul Campaniei De Luca și guvernul Conte cu cântări de protest.

Citește și Italia, guvernatorul De Luca: „Campania la un pas de tragedie, închidem totul 30/40 de zile”

Manifestanții au reușit să depășească baricada poliției și sute dintre ei au aruncat petarde și  bombe de fum în fața clădirii, în timp ce poliția a răspuns cu gaze lacrimogene. Mulți tineri pe trotinete care, sfidând starea de acoperire care a început la ora 23:00,s- au repezit de-a lungul străzii claxonând din coarne și strigând lozinci și insulte împotriva guvernatorului

Manifestanții au fost în procesiune pe străzile centrului, lucru interzis în prezent de ordonanța Regiunii Campania.  Un camion de carabinieri a fost lovit și mai multe mașini de poliție atacate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 4