O picătură de lapte ajunge în plămâni în timpul alăptării: la doar 17 zile de viață, nou-născutul supraviețuiește la trei infarcturi

În timpul alăptării, o picătură de lapte îi intră în plămâni punându-i viața în pericol . Micuțul Bertie Spencer, din Grantham, Lincolnshire, a fost numit „copilul minune” după ce a supraviețuit la trei atacuri de cord la doar 17 zile de viață .

Citește și Nu reușește să facă pipi în oliță, tatăl vitreg ucide fetița de 2 ani lovind-o de 60 de ori

Mama Tonicha, în vârstă de 25 de ani, își hrănea bebelușul dintr-o sticlă de lapte când a văzut că micuțul a regurgitat. Un lucru normal, pe care inițial nu a îngrijorat-o pe femeie , dar după câteva minute Bertie a început să-și schimbe culoarea, a devenit albastru, așa că părinții l-au dus imediat la spital la Queen’s Medical Center din Nottingham. Băiatul a avut trei stopuri cardiace, primul tocmai a ajuns la spital și celelalte două la câteva ore unul după celălalt.

Laptele care îi intrase în plămâni îl împiedicase să respire și provocase o creștere a lipsei de oxigen care făcea ca inima să nu mai pompeze corespunzător. Starea lui a fost foarte critică până la punctul în care medicii i-au pregătit pe părinți pentru cel mai rău. Apoi, în mod miraculos, inima lui a revenit la bătăi normale și copilul și-a revenit încet, încet. După cinci zile de terapie intensivă după atacuri de cord, micuțul Bertie a fost supus unui RMN care a arătat o anumită deteriorare a părții creierului. Copilul poate va avea probleme cu mersul și vorbirea în viitor, dar amploarea daunelor va fi înțeleasă numai în timp.

Mama și tata sunt încântați că a depășit criza: „Nu au putut să ne spună cât de severă va fi paralizia ei cerebrală, dar în acest moment este bine, ceea ce este un semn bun”, a explicat mama pentru Daily Mail . ”Medicii îmi spun tot timpul că este un miracol și că nu le vine să creadă că totul a mers atât de bine.”

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit