O școală catolică din SUA spune NU cărților Harry Potter: ”Evocă spiritele rele”

O școală privată catolică din Nashville, în Statele Unite, a eliminat cărțile Harry Potter din biblioteca sa, deoarece, în opinia exorciștilor, acestea ar conține „blesteme și vrăji care, atunci când sunt citite de o ființă umană, poate evoca spiritele rele “, scrie The Guardian.

Pastorul școlii catolice din St Edward, a comunicat prin e-mail părinților copiilor decizia, după ce s-a consultat cu „mai mulți” exorciști care au recomandat să scoată toate operele scrise de  JK Rowling de pe rafturi.

Povestea paranormală a lui Ellis: ”Trăiesc cu o fantomă care încearcă să mă omoare”
„Aceste cărți prezintă magia ca fiind și bună și rea, dar  nu este adevărat, de fapt este o înșelăciune vicleană”, a scris reverendul Dan Reehil. „Vrăjile și vrăjitoriile malefice folosite în cărți sunt adevărate vrăji rele, care, atunci când sunt citite de o ființă umană, poate evoca spiritele rele în prezența celui care citește textul”.

Deci atenție,  potrivit reverendului, pronunțarea formulelor magice precum „avada kevadra”, „crucio” și „imperio”, aceste cuvintele  permit oamenilor să ucidă, să tortureze și să controleze acțiunile celorlalți.

Biserica din Nashville, prin gura superintendentului său pentru școli, a lămurit că preotul paroh acționează în deplină independență.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram