ONU avertizează: „Va fi o foamete de proporții biblice”

În următoarele luni, lumea riscă „o  foamete cu proporții biblice ” din cauza urgenței Coronavirus , cu puțin timp disponibil pentru a interveni înainte ca „milioane de oameni să moară de foame”. Alarma a fost ridicată de David Beasley, șeful World Food Programme ( WFP) avertizând că „este necesară o acțiune urgentă pentru a evita o catastrofă ”.

Trebuie să vă avertizez dacă nu se pregătesc și nu acționează acum pentru a evita deficiențele de finanțare și întreruperile comerciale, ne-am putea confrunta cu o foamete de proporții biblice peste câteva luni „.

Peste 30 de țări riscă foamea , iar în 10 dintre acestea, peste un milion de oameni sunt deja la un pas de foame. „Nu vorbim despre oameni care se culcă înfometați – a spus el pentru The Guardian – vorbim despre condiții extreme, o stare de urgență în care oamenii vor face foame. Dacă nu furnizăm mâncare oamenilor, oamenii vor muri . Aceasta este mai mult decât o simplă pandemie: creează o pandemie a foamei. Este vorba despre o catastrofă umanitară și alimentară ”.

Un raport al WFP estimează că numărul de oameni flămânzi ar putea crește de la 135 de milioane la peste 250 de milioane din cauza pandemiei. Țările cele mai expuse riscurilor sunt cele afectate de conflicte, crize economice și schimbări climatice: în special, Yemen, Republica Democrată Congo, Afganistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti. Dar „ dacă primim banii și menținem lanțurile de aprovizionare deschise, putem evita foametea – a remarcat Beasley – putem opri toate acestea dacă acționăm acum”.

Coronavirus, țările în care politicienii și-au redus salariile

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram