Oroare în India: o tânără de 19 ani violată de un grup de bărbați, moare după două săptămâni de agonie

O tânără de 19 ani, Manisha Valmiki, a murit marți, 29 septembrie, după două săptămâni de agonie. Patru bărbați au fost arestați sub acuzația de viol și crimă . Agresiunea sexuală, care a culminat cu o încercare de sufocare, a avut loc pe 14 septembrie, în regiunea indiană Uttar Pradesh. Criminalii tinerei, scrie presa străină, ar aparține tuturor unei clase sociale superioare, conform sistemului de castă în vigoare în India.

Citește și Și-au hrănit fiica nou-născută doar cu produse vegane provocându-i leziuni cerebrale permanente, judecătorul îi scutește de închisoare

Victima, a spus poliția printr-o notă publică pe Twitter, a fost transportată la un spital din Uttar Pradesh și ulterior transferată la New Delhi din cauza gravității rănilor. Din păcate, orice încercare de a-i salva viața tinerei s-a dovedit a fi în zadar . Brutalitatea agresiunii suferite a dus la moartea ei. După moarte, o serie de activiști pentru drepturile omului au organizat un protest în fața spitalului.

Agențiile locale de aplicare a legii i-au depistat pe cei responsabili și i-au arestat. Fata pe care au ucis-o făcea parte din comunitatea Dalit , aflată în partea de jos a ierarhiei sociale a statului indian. Deși sistemul de castă a fost abolit formal în 1950, diviziunea socială rigidă între clase (datând de acum peste 2000 de ani) de fapt încă mai există.

Din păcate, atacurile și crimele de acest gen nu sunt cazuri izolate, și se bazează în principal pe discriminarea socială care își are rădăcinile în societatea indiană, scie CNN.

Numeroase vedete indiene, de la actori din Bollywood la mari sportivi, denunță adesea acest flagel pe rețelele lor sociale, apelând la guvern pentru o mai mare justiție socială și o politică mai riguroasă în protecția femeilor. Potrivit datelor din Arhiva Națională a Criminalității, în India sunt efectuate  în medie 91 de violuri pe zi: 33 mii din 2018 până astăzi. Dar potrivit experților și asociațiilor umanitare, numărul, deja atât de îngrozitor, ar fi și mai mare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 − = 14